THE DEFINITIVE GUIDE TO MANTAR TOHUMU

The Definitive Guide to mantar tohumu

The Definitive Guide to mantar tohumu

Blog Article

Uzun yıllar boyunca kuzugöbeğinin nasıl yetiştirileceği bilinmiyordu. 1982 yılında Ower isimli araştırmacı, laboratuvar koşullarında bu mantarı yetiştirmeyi başardı ve üretim tekniği konusunda patent aldı.

Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan ve uzun yıllar bağırsak ile mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzugöbeği mantarı ülkemizde de yetiştirilmektedir.

It is possible to e-mail the location proprietor to allow them to know you have been blocked. Please involve That which you had been doing when this site came up and also the Cloudflare Ray ID located at The underside of this website page.

Morcheln yada morchella diye de biliniyor, bayern tarafında nisan may perhapsıs aylarında ararlar ama çoğu alman bilmez birde onlar öyle herşeyi yiyen bi millet değil etnik yapılarından dolayı korkarlar paniktirler arayan bildiğim çAlright az alman var, almanyada anca internetten bulursun ama pahalıya, Hollandada satan yerler var araştırman lazım

Kültür mantarı nedir? sorusunu cevaplamaya gerek duymayacağım; bunun yerine kültür mantarını evde nasıl yetiştiririz konusunda bir yazı kaleme aldım. Herkesin merakla aradığı soru bu: Evde mantar nasıl yetiştirilir? Hadi baştan sona mantar yetiştiriciliği nasıl yapılırmış okuyalım.

Wheter açık havada veya barınakta tutulduğu zaman, kolonizasyon safhasında kompost çuvalları, twenty five ° C’lik bir maksimum hava sıcaklığında tutulmalıdır.

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fileıs fıs lawnımı ile sulanmalıdır.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çOkay verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to have the finest YouTube working experience and our hottest features. Find out more

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çOkay sıcaksa bu sıcaklığa read more geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çOkay daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Kapsamlı ve profesyonel istiridye mantarı yetiştirmek isterseniz; sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebiliriz. Genellikle kapsamlı istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler depo ya da çadvertisementır ortamında üretime başlar.

Report this page